Forum Technologia Żywności Strona Główna Technologia Żywności
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Szczecin 2005-2009
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Egzamin z Rzeźni

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Surowce rzeźne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
petite_flea



Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:59, 06 Lis 2007    Temat postu: Egzamin z Rzeźni

Hey Smile
Chciałam wpisywać same miłe wiadomości na forum, jednak nie udało się... Smile
Wobec tego informuję wszystkich, że za 2 tygodnie, czyli 20.11.2007. na Judyma o godz. 8.15 w sali wykładowej odbędzie się egzamin z rzeźnictwa Smile
Posyłam więc dotychczasowe pytania. Oto i one:

1) Jakie produkty uzyskuje się przy uboju zwierząt?
2) Od jakich zwierząt pozyskujemy mięso?
3) Produkty pochodzenia zwierzęcego.
4) Przeciętny stan pogłowia zwierząt.
5) Przeciętne spożycie mięsa w Polsce.
6) Gatunki drobiu.
7) Wydajność rzeźna kur i indyków (kury - 71%, indyki 81% Smile )
Cool Zalety odbioru bezpośredniego.
9) Szczególne warunki transportu zwierząt ( i zalecenia)
10) Wymagana powierzchnia podłogi dla poszczególnych gatunków zwierząt.
11) Różnica między skupem wolnym a kontraktacyjnym.
12) Grupy towarowe drobiu rzeźnego.
13) Wady surowca drobiowego.
14) Czynniki genetyczne wpływające na wydajność rzeźną.
15) Czynniki środowiskowe wpływające na wydajność rzeźną.
16) Średnia wydajność rzeźna u poszczególnych gatunków zwierząt i ptaków.
17) Wzór na wydajność rzeźną.
1Cool Wydajność dysekcyjna - wzór.
19) Skład tuszy wieprzowej, wołowej i drobiowej.
20) Od czego zależy jakość konsumpcyjna i przetwórcza upolowanej zwierzyny?
21) Podział dziczyzny.
22) Zagrożenia ze strony mięsa zwierząt łownych.
23) Informacje zawarte na etykiecie.
24) Transport upolowanej zwierzyny.

I to narazie tyle. Za tydzień będzie kolejna, ale na pocieszenie powiem, że ostatnia część Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek



Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 67
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Wto 22:40, 06 Lis 2007    Temat postu:

Shocked Shocked Shocked Jestes wielka kimkolwiek jestes, ogromne dzieki Laughing Laughing Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
petite_flea



Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 22:46, 06 Lis 2007    Temat postu: Egzamin z Rzeźni

Spoko, polecam się na przyszłosć Razz

Ewa G. z 2a Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arti



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon 16:17, 03 Gru 2007    Temat postu:

ile ogólnie jest tych pytań ? może ktoś dać ostatnią część ? taka mała prośba Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aga



Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon 20:13, 03 Gru 2007    Temat postu:

1. Podział ras królkiów ze wzgledu na kierunek uzytkowania
2. Cechy królików
3. Produkty uzyskiwane z chowu królików
4. Podział ras dużych i małych
5. Rasy królików średnich i średnich brojlerowskich
czyli razem 31 pytań


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arti



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Wto 8:56, 04 Gru 2007    Temat postu:

ja naliczyłem 29 Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aga



Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Wto 10:06, 04 Gru 2007    Temat postu:

a no racja 29, coś mi się widocznie przewidziało Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MyCha
Administrator


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sz-n Ania Golus

PostWysłany: Wto 19:02, 04 Gru 2007    Temat postu:

Ogólnie egzamin miały towarki i ponoć można było niezle ściągać pilnowała tylko profesorka więc nie ogarniała wszystkich wzrokiem Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MyCha
Administrator


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sz-n Ania Golus

PostWysłany: Czw 17:49, 06 Gru 2007    Temat postu:

opracowane pyt. jakby ktoś chcial druknąć Smile

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Surowce rzeźne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin