Forum Technologia Żywności Strona Główna Technologia Żywności
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Szczecin 2005-2009
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pierwsze koło

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Ogólna technologia żywności
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arti



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon 15:42, 05 Lis 2007    Temat postu: Pierwsze koło

Tutaj zamieszczam pytania z koła Very Happy
1. Wady i zalety opakowań szkalnych
2. Mikroemulsje i makroemulsje
3. Opakowania aerozolowe
4. Częstoliwość kuchenki mikrofalowej
5. Papier szlachetny
6. Wytłumaczyć skrót PEN
7. Zasada działania kuchenki mikrofalowej
8. Co to są emulgatory


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez arti dnia Sob 14:16, 10 Lis 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zajac



Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 277
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sz-n Kasia Zając

PostWysłany: Pon 16:37, 05 Lis 2007    Temat postu:

pytania od dr Tokarczyka:
1. Roznice miedzy ogrzewaniem mikrofalowym a tradycyjnym
2. opisac PCW
3. Co to sa emulgatory
4. Rodzaje opakowan papierowych
mialy byc lekko trudniejsze, ale negocjowalismy:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ordynat



Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon 18:29, 05 Lis 2007    Temat postu:

hmm wydaje mi sie że powinna byc mała poprawka do jednego pytania od arti. Wydaje mi sie ze powinno byc wytłumaczyc skrót PEN a nie PEM. Przejrzałam wszytskie dostepne mi ksiązki i pare razy znalazłam tylko i wyłącznie PEN Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek



Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 67
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon 20:04, 05 Lis 2007    Temat postu:

Bo to jest skrot PEN, dobrze myslisz, Arti sie pomylil Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
magdeczka



Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon 21:19, 05 Lis 2007    Temat postu:

a co to jest to Pen tak w skrocie??Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ordynat



Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Wto 10:12, 06 Lis 2007    Temat postu:

PEN skrót ten najczęściej odnosi sie do tworzyw sztucznych wykonantych z naftenianu polietylenu. Tworzywo to ma większ wytrzymałośc mechaniczną niż np. tworzywo PET

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
asiaDz



Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Wto 20:14, 06 Lis 2007    Temat postu:

1A

1.Wady i zalety kuchenki mikrofalowej
2.Emulgatory
3.Podzial opakowań
4.Polietylen - opisać

Pozdrawiam Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martah234



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Czw 12:18, 08 Lis 2007    Temat postu:

hej,
widze, ze troszke was pocisneli z ogolnej.... nasza babeczka przesadzila z prostota tego kola.... dala nam jedno pytanko- wady opakowan szklanych Smile CIESZE SIE ZE TACY LUDZIE, JAK ONA JESZCZE ISTNIEJA. I zazdroszcze tym co maja z nia technologie roslinna Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arti



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sob 13:43, 10 Lis 2007    Temat postu:

Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Ogólna technologia żywności Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin