Forum Technologia Żywności Strona Główna Technologia Żywności
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Szczecin 2005-2009
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

EGZAMIN z ogólnej
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Ogólna technologia żywności
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
petite_flea



Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 21:48, 08 Sty 2008    Temat postu: EGZAMIN z ogólnej

Egzamin z ogólnej odbędzie się 5.02. tradycyjnie o godzinie 10.00 w sali 117 na PP.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martah234



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pią 22:01, 11 Sty 2008    Temat postu:

jak będzie wygladal egzamin z ogolnej??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zajac



Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 277
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sz-n Kasia Zając

PostWysłany: Pią 23:21, 11 Sty 2008    Temat postu:

5-7 pytan, opisowy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martah234



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon 11:43, 14 Sty 2008    Temat postu:

Dzieki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Beti



Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: szczecin/Beata Kryk

PostWysłany: Śro 16:46, 30 Sty 2008    Temat postu:

Zagadnienia na egzamin:
1.Pojecie i def.zywnosci,dodatki do żywnosci,używki,substancje pomagające w przetwórstwie
2.Zywnosc jako pożywienie
3.Pojęcie surowca pomocniczego
4.Właściwości funkcjonalne surowców
5.Dokumentacja technologiczna
6.Aminokwasy egzo. i endogenne i wartość odżywcza białka
7.Wzorzec FAO/WHO i WAO
8.Wpływ temp.na wartośc odżywczą białek
9.Niezbędne i nieniezbędne składniki żywności
-witaminy
-skł.mineralne
-sacharydy
-tłuszcze
10.Skład tłuszczów a ich właściwości funkcjonalne
11.Własciwości funkconalne białek
12.Własciwosci funkcjonalne węglowodanów
13.Emulgatory i ich działanie
14.Rodzaje wiązań w białkach
15.Punkt izoelektryczny białek i jego wykorzystanie w technologi
16.Zelatyna,gluten
17.Hydrokoloidy pochodzenia roślinnego-Skrobia i jej modyfikacje,alginiany,karagen,galaktomannany np.guma locust,guma guarowa,agar
18.Rodzaje obróbek cieplnych.

POWODZENIA!!!!!!!!!ALE NAJPIERW SIE WYSPAC Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Madzia:)



Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 17:47, 30 Sty 2008    Temat postu:

Dziekujemy za pytanka. Fakt trzeba odpoczac po tej calej misji:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
asiaDz



Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Śro 21:18, 30 Sty 2008    Temat postu:

W tamtym roku mieli pytania :

1.wymienic funkcji bialek(koaguluja itp.)
2.Przechowywanie zywnosci -wplyw na zywnosc =lanie wody:P- nie bylo chyba na wykladach
3.Kwasy organiczne - opisac
4.Liczba kwasowa - w tluszczach
5.O blanszowaniu, o tym enzymie

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martah234



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Śro 22:16, 30 Sty 2008    Temat postu:

ooo... widze zagadnienia, juz jest dobrze bo patrzac na wyklady nie wiadomo o co mogloby mu chodzic... zreszta tak jak na wykladach Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lord_laturb



Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: sz-n

PostWysłany: Czw 1:21, 31 Sty 2008    Temat postu:

te zagadnienia to sa od kolakowskiego czy od starszych rocznikow czy od kogo?:p

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RUDA



Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: szczecin

PostWysłany: Pią 0:44, 01 Lut 2008    Temat postu:

ja jak rozmawiałam z panią dr to powiedziała że w poprzednich latach potrafił zadawać pytanie co to jest pH? przecież banał a większość i tak nie odpowiedziała. Po prof. Kołakowskim można sie spodziewać wszystkiego. I tyle.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martah234



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pią 9:10, 01 Lut 2008    Temat postu:

no przeciez to ogolna, wiec ogolnie mowiac musimy wiedziec wszystko Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martar



Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 13:46, 01 Lut 2008    Temat postu:

a skad wziely sie te zagadnienia na egzamin? prof podal?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aniaania



Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 13:53, 01 Lut 2008    Temat postu:

Tak profesor podałSmile
Ma ktoś może opracowane zagadnienia?? niech wrzuci....Smile dzieki


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martar



Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 13:58, 01 Lut 2008    Temat postu:

dzieki za odp Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aga



Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sob 12:47, 02 Lut 2008    Temat postu:

żeby nie było, że ktoś czegoś nie miał..dostałam, więc daje dalej

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 2 razy

Ostatnio zmieniony przez aga dnia Sob 12:49, 02 Lut 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skiba



Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:51, 02 Lut 2008    Temat postu:

fajne opracowane pytanka Wink Bo w końcu sponsorem ich jest "Grupa Trzymająca Władzę"Smile

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez skiba dnia Sob 13:56, 02 Lut 2008, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Andzia



Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin/Kamień Pomorski

PostWysłany: Sob 14:05, 02 Lut 2008    Temat postu:

Brawo dla "Grupy Trzymającej Władzę" Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arti



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sob 17:37, 02 Lut 2008    Temat postu:

nie no Aga dziękować Very HappyVery Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martah234



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sob 17:46, 02 Lut 2008    Temat postu:

no tak grupa trzymajaca wladze Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skiba



Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 18:35, 02 Lut 2008    Temat postu:

A zapomniałam powiedzieć że w tych pytankach opracowanych nie zdążyliśmy opracować i dodać paru zagadniątek wiec proszę doczytać np. o denaturacji:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martah234



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie 16:16, 03 Lut 2008    Temat postu:

no jak Skiba co to ma znaczyc... niepelne notatki dajecie!! Very Happy pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anka



Dołączył: 08 Maj 2007
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 17:18, 03 Lut 2008    Temat postu:

milo bardzo z Waszej strony Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kajka



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:35, 03 Lut 2008    Temat postu:

ja też dziekuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MyCha
Administrator


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sz-n Ania Golus

PostWysłany: Nie 23:27, 03 Lut 2008    Temat postu:

Tabela Smile


[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marta



Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lubsko/Szczecin

PostWysłany: Pon 12:30, 04 Lut 2008    Temat postu:

super mycha zrobisz wersje mini się rozumie dla mnie
Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Ogólna technologia żywności Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin