Forum Technologia Żywności Strona Główna Technologia Żywności
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Szczecin 2005-2009
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pytania z koła

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Fizjologia człowieka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
petite_flea



Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 11:43, 02 Kwi 2009    Temat postu: Pytania z koła

Jeśli ktoś z grupy 3b pamięta jeszcze jakie miał pytania na kole, to niech wrzuci na forum Smile

W grupie 3a były takie:
1) Budowa i funkcja neuronu.
2) Różnice w budowie i funkcjach mięśni gładkich i poprzecznie prążkowanych.
3) Pobudliwość i pobudzenie.
4) Energetyka skurczu.
5) Odruch monosynaptyczny.
6) Transmitery pobudzające i hamujące.
7) Co to jest bodziec i jakie są jego rodzaje.
Cool Skurcz izometryczny i izotoniczny.
9) Jak powstaje potencjał czynnościowy?
10) Sumowanie impulsów w czasie i przestrzeni.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Fizjologia człowieka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin