Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Pią 12:29, 20 Lut 2009    Temat postu:

witam, jestm studentem 2 roku, czy moglbym poprosic o aktywowanie linkow z pytanaimi na egzamin z przedmiotow z 2 roku na 2 semstrze?Very Happy z gory dzieki:d
klaudias
PostWysłany: Czw 12:49, 07 Lut 2008    Temat postu:

piszcie to co było na gzaminie please tylko tak mozemy zaliczyc egzamin
2 rok
PostWysłany: Czw 7:47, 07 Lut 2008    Temat postu:

posiadam wszystkie wyklady z mleka jak cos to piszcie na forum
2 rok
PostWysłany: Czw 7:45, 07 Lut 2008    Temat postu: prosba dla studentow 2 roku

czesc wam
jesli bedzie ktos z was mial egzamin wczesniej z mleka niz zaoczne dajcie pytania bo w tamtym roku to bylo porazka Very Happy
Thomas
PostWysłany: Pią 14:49, 28 Wrz 2007    Temat postu: ...

czesc, czy ma ktos moze wszystkie pytania ktore w czasie wykladow ona mowila ze napewno beda na egzaminie???
dank Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Thomas
PostWysłany: Wto 17:01, 11 Wrz 2007    Temat postu:

czesc, czy ma ktos moze wszystkie pytania ktore w czasie wykladow ona mowila ze napewno beda na egzaminie???
dank
MyCha
PostWysłany: Wto 13:27, 11 Wrz 2007    Temat postu:

uuuu no to niezle ;/
Gość
PostWysłany: Pon 22:03, 10 Wrz 2007    Temat postu:

Witam:)
Pytania ogolnie nie byly trudne,tylko ze chyba trzeba zasiegnac wiedzy z ksiazek,bo w tych testach nic nie ma:(Z pierwszego egzaminu moze bylo z 15 pytan,podkreslam moze;) bo z tego wszystkiego nie pamietam:(Duzo bylo pytan z serow i temperatur np tem homogenizacji serow topionych czy jakos tak....
albo w jakim celu daje sie jakis srodek(nie pamietam nazwy)krowom....
Wogole masakra,cholera najgorsze jest to ze nauczylam sie ok 500 pytan,a trafilam moze z 30,jestem wsciekla!!!Niby na drugiej poprawce jest to samo co na pierwszym terminie egzaminu:)
olenka
PostWysłany: Nie 18:34, 09 Wrz 2007    Temat postu:

pamietam takie pyt
1 ilosc wody w masle
2 ilosc soli w masle
3 temp mleka po udoju
4 czas zmaslania m.periodyczna
5 dlaczego sa dziury w serach i cos co je produkuje
6 do czego wykorzystujemy maslanke
7 jaki hormon powoduje ze nie jest wydzielane mleko ze strzyków
8 podac przykladow serow wogle duzo pyt bylo z serow
MyCha
PostWysłany: Nie 18:06, 09 Wrz 2007    Temat postu:

http://www.sendspace.com/file/zuh63z tu macie te 400 pytań ale nie ma wsrod nich pytan jakie my mieliśmy na egzaminie
olenka
PostWysłany: Nie 10:26, 09 Wrz 2007    Temat postu:

egzamin totalna masakra rzez niewiniątek
powodzenia trzymajcie sie
Gość
PostWysłany: Sob 19:06, 08 Wrz 2007    Temat postu:

a jakie to 400 pytan bo nie wiem konkretnie a masz moze je na kompie. Jezeli mozesz to prosze wrzuc na forum. Z góry wielkie dzięki
klaudia 2rok
PostWysłany: Sob 13:24, 08 Wrz 2007    Temat postu:

czesc wam wlasnie wrocilam z p[oprawki z mleka pytanie sie nie powtorzyly uczcie sie z tych 400 pytan wiekszosc jest na egzamie
MyCha
PostWysłany: Pią 13:40, 07 Wrz 2007    Temat postu:

ja jestem w trakcie szukania odpowiedzi na te pyt. jak je bede miala to wrzuce Very Happy
aga
PostWysłany: Czw 16:05, 06 Wrz 2007    Temat postu:

my mamy w piątek (14.09)
więc wy macie wcześniej, także jak możesz to napisz mam czy mieliście to samo Smile
klaudia rok2
PostWysłany: Czw 12:28, 06 Wrz 2007    Temat postu:

czesc wam kiedy macie poprawke z mleka my mamy teraz w sobote moze podacie czy byl ten sam egzamin pozdrawiam
Thomas
PostWysłany: Sob 14:21, 23 Cze 2007    Temat postu:

a ma ktos odpowiedzi na te wszystkie pytanka??? dank Wink
lord_laturb
PostWysłany: Sob 9:57, 23 Cze 2007    Temat postu:

aga nie dziala link
plik moze byc przechowywany na serwerze max tydzien ble ble ble Smile
aga
PostWysłany: Pią 22:36, 22 Cze 2007    Temat postu:

http://s007.wyslijto.pl/?file_id=30975268868996499573
asia
PostWysłany: Pią 16:59, 22 Cze 2007    Temat postu:

Ja pamiętam, że było jeszcze pytanie:
1. Co wg normy oznacza sie raz w miesiącu
2. Koncentraty mleczne wykazują niższą... niż surowiec
3. Kwasowość lodów
4. Czym słodzone jest słodzone mleko zagęszczone
5. Pierwotne zanieczyszczenia mleka
6. Temp. pary wodnej wychodzącej z suszarki

Aga a czy mogłabyś jeszcze raz umieścić swoje pytania na forum? Byłabym wdzięczna i z góry dzięki Smile))
Thomas
PostWysłany: Śro 8:25, 13 Cze 2007    Temat postu:

Bylo jescze pytanie ::

- Jak dludo i w jakiej temperatuze moze byc przechwywane mleko po sterylizacji????
agatab40
PostWysłany: Wto 9:53, 12 Cze 2007    Temat postu:

1. Mleko zagęszczone niesłodzone można przechowywać w temp. nie wyższej niż
2. Jakie składniki wpływają na gstość mleka
3. Schładzanie mleka następuje szybciej/wolniej w schładzlnikach zbiornikowych niż w konwiowych
4. W produkcji serów miękkich po etapie osuszania stosuje się etap...
5. Mleko przeznaczone do wyrobów sterylizacyjnych powinno odznaczać się ....
6 .Lipazy rodzime powodują jełczenie...... tłuszczu
7. Jaki enzym jest odporny na długotrwałe ogrzewanie?
8. Zmaślanie metodą periodyczną trwa krócej/dłużej niz metodą ciągłą
9. Sery podpuszczkowe powstaja w wyniku koagulacji....
10. Zbyt duże krywztały laktozy powoduja wadę....
zajac
PostWysłany: Wto 8:21, 12 Cze 2007    Temat postu:

- jaka probe nalezy przeprowadzic przed produkcja sera (fermentacyjna chyba)
-jakich kwasów uzywamy do dezynfekci urzadzen
-plynow o jakim odczynie uzywamy do usuwania bialek(czy jakos tak)
-mleko kazeinowe, to mleko zwierzat....
-co wg normy sprawdzamy raz w miesiacu
i to tyle co pamietam:)

modlmy sie...Razz
aga
PostWysłany: Pon 23:00, 11 Cze 2007    Temat postu:

do jakiej temperatury ochładzamy jogurt ( kefir) po pasteryzacji, czy jakoś tak
zawartość wody w maśle ( nie więcej niż)
zawartość tłuszczu w maśle ( najmniejsza ilość)

i nic więcej mi do głowy nie przychodzi
arti
PostWysłany: Pon 21:49, 11 Cze 2007    Temat postu:

opakownia aktywne
opakowania inteligentne
mleko kozie jaka barwa
najmniej jakiej kazeiny
w jakiej kazeinie nastepuje koagulacja (albo denaturacja?)
czynniki fizjologiczne wplywajace na sklad chemiczny mleka (i jakies drugie czynniki byly Very Happy)
jakie produkty z fermentacji mlekowej

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group