Autor Wiadomość
Thomas
PostWysłany: Pon 19:42, 18 Cze 2007    Temat postu:

zaliczycie , trzymam kciuki Laughing Laughing Laughing
lord_laturb
PostWysłany: Pon 19:38, 18 Cze 2007    Temat postu:

dzieki
tez niezbyt umiem wiec luz moze nie bedzie trudne;p
Gość
PostWysłany: Nie 19:10, 17 Cze 2007    Temat postu:

na 10 Wink ja nic nie umiemmmmmm ;( wiecie co moze byc czy cos?Smile
lord_laturb
PostWysłany: Nie 12:40, 17 Cze 2007    Temat postu:

nie kazdy byl na zerowce;p
nie bede zakladal nowego tematu kto wie na ktora jest ten egzamin we wtorek?:p
iwona
PostWysłany: Sob 20:15, 16 Cze 2007    Temat postu:

alez spoko, ja sie nie gniewam Very Happy
Thomas
PostWysłany: Sob 20:02, 16 Cze 2007    Temat postu:

sorki poprostu myslalem ze sa moze jakies zmianki , malo ludzi itp. i ze zrobila ustny, jak nie to ok dzieki,
mam zaliczona juz analize Wink
iwona
PostWysłany: Sob 19:01, 16 Cze 2007    Temat postu:

a kto Ci tak powiedzial ??
Ordynat zakladajac ten temat zrobila taki tytul, bo ona miala osobno egzamin: jedna osoba= egzamin ustny
Na zerowce mowiono, ze bedzie pisemny, wiec nie wiem dlaczego myslisz, ze bedzie inaczej Rolling Eyes
Thomas
PostWysłany: Sob 18:33, 16 Cze 2007    Temat postu:

tzn. z analizy egzamin jest teraz USTNY Sad ????
iwona
PostWysłany: Pią 18:14, 15 Cze 2007    Temat postu: Pytania- zerowka- ale nie pamietam kolejnosci

1. Metoda Karla- Fischera stosowana jest do...
2. Do oznaczenia utleniania lipidow wykorzystuje sie
3. W jakich produktach zawarte sa kwasy Omega-3, a w jakich Omega-6
4. Jakie metody sluza do oznaczania zawartosci wit. B
5. Co to jest CS o czym mowi i jak sie oblicza
6. Wymien podstawowy sklad produktow
7. Jaka metode zastosujesz do zbadania preferencji konsumenta na majac probki jogurtu A i jogurtu B
8. Przedstaw profil zapachu wybranego produktu
... nie pamietam czy byly jeszcze jakies
POWODZENIA Smile
Gość
PostWysłany: Pią 17:58, 15 Cze 2007    Temat postu:

hej hej Smile mozecie napisac jakie mieliscie pytania na zerowce???
Ordynat
PostWysłany: Pon 21:34, 28 Maj 2007    Temat postu: Pytania z analizy- usty egzamin

podstawowe skład żywnosci i podac do niego metode odwolawcza
7 zasda systemu HACCP
skróty ISO ISO 9000. TQM QCCP GHM GHP GHL GC
metody analizy sensorycznej
czym sie rozni zasada dwa z trzech od trójkątowej
metody profilowania co to
inne niz kiejdala metody oznaczania białek
inne niz suszrkowa metody oznaczania wody i dla jakich produktow
co nas informije o utleniniu tluszczy( jakie liczby- charakterystyka)
metody oznaczania wit C opisz
jak sprawdzic czy w soku jest cukier
co to CCP i podja przyklad w ktorym momencie zachodzi
roznica miedzy ISO a HACCP
gdzie wystepuja izomery trans
typy jelczenia
skcharkteryzuj kwasy tluszczowe nasycone i nienasycone
co sie dzieje z TMAO w organizmie
skad sie bierzez putrescyna kadaweryna spremina spermidyna i jeszcze pare innych amin biogennych
jak sprawdzic wrazliwosc sensoryczna i czym sie rozni ocena organoleptyczna od analizy sensorycznej
czym sie rozni metoda mohra od volharda i do czego one sa

To wszytsko mam nadzieje że sie przyda Very Happy
powodzenia

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group